بسیاری از محصولات و خدمات در جامعه نوین امروزی بر پایه عملکرد مهندسان الکترونیک طراحی، تولید، و مورد استفاده قرار میگیرند. الکترونیک نوین استفاده از سیستمهای پیچیده درتمامی شاخههای مهندسی و تولید و ساخت را میسر نموده، به گونهای که به کارگیری این سیستمها، زندگی نوع بشر را عمیقا " متأثر و متحّول ساخته است. کامپیوتر یکی از کارآمدترین این سیستمها است که از افزارههای متنوع الکترونیکی اعم از دیودها، ترانزیستورها ساخته شده در سطح یک تراشه بسیار کوچک میباشند، تشکیل میشود.
کامپیوترها نیز به نوبه خود در زمینه شناخت نحوه عملکرد و مدلسازی افزارههای میکروالکترونیک موجود و یا طراحی و ساخت افزارههای جدید مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین شاخههای جدیدی از مهندسی نظیر مکاترونیک، بیوالکتریک و الکترونیک نوری به ترتیب از تلفیق الکترونیک بامهندسی مکانیک، علومپزشکی و فیزیک نور، پدید آمدهاند.
هدف از ارائه دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی مهندسی الکترونیک، آموزش و کسب مهارت دانشجویان در جنبههای عملی و نظری طراحی و پیادهسازی سیستمهای نوین الکترونیکی است. به گونهای که مهندسان الکترونیک میتوانند تجهیزات الکترونیکی موردنیاز صنعت و سایر شاخههای مهندسی را طراحی کرده و بسازند و یا سیستمهای الکترونیکی موجود را تجزیه و تحلیل کنند. این سیستمها شامل افزارههای میکروالکترونیک و مدارهای الکترونیکی چه بصورت مجزا و چه مجتمع اعم از دیجتیال، آنالوگ و یا مختلط میباشند.
کسب مهارتهای لازم به همراه داشتن دانشفنی و قوه ابتکار است که مسیرهای شغلی فراوان را فرا روی فارغالتحصیلان رشته مهندسی الکترونیک قرار میدهد.
|