چهارمین کنفرانس آماده سازی ملی برای اجلاس سران جامعه اطلاعاتی صبح روز یکشنبه، چهارم خردادماه 1393 با حضور مدیران ارشد فناوری اطلاعات دستگاههای اجرایی و مدیران این حوزه از بخش خصوصی و دانشگاهها در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
در ابتدای این کنفرانس که با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل فاوا دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد ابتدا دکتر هادیشهریار شاهحسینی، دبیرکمیته ملی جامعه اطلاعاتی کشور و رییس دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه علم و صنعت ایران، خلاصهای از فعالیتهای کمیته ملی جامعه اطلاعاتی و کارگروههای آن و نتیجه این فعالیت ها شامل تدوین گزارشهای کشوری سالانه و گزارش کشوری دهساله در حوزه جامعه اطلاعاتی و شرکت فعال در تصمیمسازیهای بینالمللی در این حوزه را ارایه کرد.
وی افزود 9 کارگروه از ذینفعان جامعه اطلاعاتی، برای مطالعه اسناد مورد بررسی در اتحادیه بین المللی مخابرات، تشکیل شده است، نتیجه، جمع بندی گردیده و در جلسات مذاکرات چند ذینفعی WSIS+10 ارائه شده است.
در ادامه مراسم افتتاحیه، مهندس نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به لزوم حضور ایران در این اجلاس گفت: در سال ۲۰۰۰ ، با گسترش اهمیت فناوری اطلاعات در سطح جهان و به منظور تدوین اهداف هزاره سوم، به کارگیری فناوریهای اطلاعاتی در ۱۰ بند مورد توافق سران جهان قرار گرفت.
وی افزود: به این منظور ، نهادهای بیناللملی مانند سازمانهای مدیریت جهانی و مالکیت معنوی، بندهای اجرایی را در دستور کار کشورها قرار دادند و هماهنگیهای لازم برای به کارگیری فناوری اطلاعات در اعتلای کارآمدی و بهرهوری در آموزش و پرورش، بهداشت، مالکیت معنوی، خدمات پایه، توسعه دانش و امنیت و اخلاق اتخاذ شد.
وی تصریح کرد: در این راستا مقرر شد به مدت ۱۰ سال، در خصوص این موضوع بررسی و اقدام شود و کشورها گزارش سالانه خود را در پایان سال ۲۰۱۵ ارائه کنند تا مشخص شود هر کشور چه میزان پیشرفت داشته و نقاط قوت و ضعف توسعه فناوری اطلاعات را تطبیق دهند و به این ترتیب با سنجش پیشرفت، به توسعه کشورها بهبود بخشند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مورد برنامههای توسعهای ایران در حوزه جامعه اطلاعاتی، گفت: در سالهای اخیر این برنامهها را به کار گرفته و در بسیاری موارد پیشرفتهایی داشتهایم. وی با بیان اینکه این اجلاس در ۳ هفته آینده برگزار میشود، گفت: محورهای مورد بحث را در عرصه ملی تهیه کردیم تا برای به اشتراک گذاری به عرصه جهانی ببریم.
شایان ذکر است که در ابتدای این مراسم پیام دکتر حمدان توره (دبیر کل اتحادیه بین المللی مخابرات) به کنفرانس چهارم قرائت شد که در آن به ویژه از سازمان فناوری اطلاعات ایران و دانشگاه علم و صنعت ایران به دلیل ابتکار عمل ارزنده شان در حوزه جامعه اطلاعاتی تشکر شده بود. این کنفرانس با اجرای 3 پانل تخصصی به کار خود پایان داد.